Torskefilet med sprøtt skinn og potetmos, soyasmør, grønne erter og fennikelsalat
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Potetmos
500 g
Torskefilet med skinn
375 g
Ingefær
1 bit
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Grønne erter
125 g
Fennikel
1 stk
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør inn 2 ss smør i potetmosen, for rundere smak!
Varm opp potetmosen (i posen) i en stor kjele med vann på middels høy varme i ca. 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 4–5 minutter. Snu fisken, og stek videre i ca. 1 minutt. Legg fisken på et fat.
Skrell og finriv halve ingefæren på et rivjern. Skrell og finhakk løken og halve hvitløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss smør. Tilsett løken, hvitløken, ingefæren og 2 ss soyasaus når smøret er gyllent.
Kok ertene i vannet sammen med potetmosen de siste ca. 2 minuttene av potetmosens koketid. Ha potetmosen og ertene i hver sine serveringsskåler.
Kutt fennikelen i to på langs, og så i tynne skiver på tvers. Ha fennikelen i en serveringsskål, og vend inn 2 ss olivenolje og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
Fun fact! Torsken er en kilde til jod, som blant annet bidrar til normal energiomsetning og kognitiv funksjon.
Vel bekomme!