Marinerte svinekoteletter med brokkolini, ovnsbakte poteter og purreløk og steinsoppsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Purreløk
½ stk
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Brokkolini
150 g
Steinsoppsaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt purreløken i tynne skiver og bland den sammen med potetene rett før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll potetene, og kutt dem i grove biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Kutt av det grønne på purreløken, det skal brukes i en annen rett. Del den lyse delen av purren i to på langs og skyll delene godt i kaldt vann. Del hver halvdel av purren i to. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. «Svi» purreløken raskt i stekepannen med snittflaten ned og legg purreløkbitene på stekebrettet sammen med potetene når det gjenstår ca. 10 minutter av potetenes steketid.
Varm opp steinsoppsausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.
Varm opp stekepannen til middels varme igjen, og ha i litt olje. Stek kotelettene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. La kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Kok brokkolinien i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
Fun fact! Brokkolinien har røtter i det asiatiske kjøkkenet, og ble introdusert i Norge i 2011. Brokkolinien ligner brokkolien, men er mindre og har søtere smak.
Vel bekomme!