Indisk butter chicken- og kikertgryte med purreris og spinat- og granateplesalat

Indisk butter chicken- og kikertgryte med purreris og spinat- og granateplesalat

4.22 (63)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Basmatiris
    125 g
    Purre
    ½ stk
    Smør
    ½ ss
    Skivet kyllingfilet
    250 g
    Kikerter
    1 pakke
    Butter chicken-paste
    ½ glass
    Kokosmelk
    1 stor boks
    Sitron
    1 stk
    Granateple
    1 stk
    Olivenolje
    2 ss
    Koriander
    1 bunt
    Spinat
    100 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    La et par kardemommebelger, karri eller hønsebuljong koke sammen med risen for ekstra smak.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
     Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en kjele til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den har fått en gyllen farge på alle sider. Ha i kikertene, butter chicken-pasten og kokosmelken og la det hele koke på lav varme i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet sitronskall. Bland inn halvparten av spinaten rett før servering.
     Grovhakk korianderen. Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene (det er kun disse som skal spises) med hendene og ha dem i en serveringsskål. Kutt sitronen i to og press saften over granateplefrøene. Tilsett 2 ss olivenolje, litt salt og pepper, halvparten av spinaten og ønsket mengde av korianderen.
     Kutt av det grønne på purren, det er kun det grønne som skal brukes i denne retten, resten skal brukes i en annen rett. Skyll purren godt i kaldt vann og tørk den. Kutt purren i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i ½ ss smør. Stek purren i ca. 1 minutt og bland den inn i risen. 
     Granateplet blir av flere religioner ansett som en hellig frukt. Frukten skal angivelig inneholde 613 kjerner, noe som tilsvarer Det gamle testamentets 613 lover.
    Vel bekomme!