Sitronstekt kylling med smørdampede grønnsaker, ovnsbakte poteter og kremet appelsinsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
1000 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
1 stk
Skivet kyllingfilet
850 g
Honning
2 pakke
Blomkål
2 stk
Grønne bønner
150 g
Kremet appelsinsaus
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør den kokte blomkålen jevn med en stavmikser, og server den som puré i stedet!
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skyll potetene, og del dem i to. Skrell og kutt hvitløken i fire. Knus hvitløken med den brede siden av kniven. Fordel potetene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Finriv skallet av halve sitronen (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i ca. 4 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre kyllingen med salt og pepper. Tilsett honningen og 2 ss smør i stekepannen. Dryss over det revede sitronskallet, og smak til med saften fra sitronen. Bruk en spiseskje til å øse smøret og honningen over kyllingen mens den steker. Stek det hele i 2–3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Sett en kjele med ca. 1 liter lettsaltet vann på kok. Kutt blomkålen i små buketter, og kok blomkålen og aspargesbønnene i 3–4 minutter. Sil av vannet, ha grønnsakene tilbake i kjelen, og vend inn 2 ss smør.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
Fun fact! Blomkål finnes i flere farger, som lilla, grønn og oransje. De ulike fargene ble til naturlig ved mutasjon.
Vel bekomme!