Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
700 g
Gul løk
2 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Grønn paprika
2 stk
Moste tomater
700 ml
Chiliflak
¼ pakke
Lyrfilet
1000 g
Pitabrød
6 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt røkt paprikapulver i bacalaoen! Sorte oliven er også godt til denne retten.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Kutt potetene i skiver eller terninger, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Kutt paprikaene i store terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha paprikaene, de moste tomatene og chiliflakene i kjelen. Tilsett 2 ts sukker, og smak til med salt og pepper. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetene inn i tomatsausen, og strø fisketerningene på toppen. Bruk en sleiv til å trykke fisken ca. 1 cm ned i sausen. Dekk kjelen med et lokk, og la bacalaoen småkoke i 5–7 minutter.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Topp bacalaoen med olivenolje og pepper, og server pitabrødet til retten.
Fun fact! Bacalao betyr torsk på spansk. Lyren hører til i torskefamilien. Den er mager, og samtidig en god kilde til protein.
Vel bekomme!