Soyamarinert kongeøsterssoppburger med coleslaw, chilimajones og grønnsaker med bønnedipp
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Hvite bønner
1 pakke
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Olivenolje
1 ss
Strimlet kålsalat
120 g
Chilimajones
85 g
Kongeøsterssopp
4 stk
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Hamburgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 272 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 32 g
- Protein:
- 9 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til coleslawen med litt eddik og chiliflakes!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell hvitløken. Ha bønnene i et litermål sammen med litt saft fra sitronen, hvitløken og 1 ss olivenolje. Kjør blandingen sammen til en glatt masse med en stavmikser, spe på med litt vann for en smidigere dipp, og smak til med salt og pepper.
Skrell gulrøttene. Kutt agurken og gulrøttene i staver. Ha grønnsakene på et serveringsfat, og server dem til bønnedippen.
Ha kålsalaten over i en skål, bland inn 2 ss chilimajones og smak til med litt saft fra sitronen, salt og pepper.
Riv soppen i tynne strimler med hendene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–5 minutter. Bland inn 1 ss soyasaus, og stek videre i ca. 1 minutt til soppen er gyllen. Bland inn sesamfrøene mot slutten av steketiden.
Varm hamburgerbrødene i stekeovnen som anvist på pakken. Server resten av chilimajonesen til retten.
Fun fact! Østerssoppen har fått navnet sitt grunnet sopphattens karakteristiske østerslignende form. Soppkjøttet er fast med en god smak som kan minne om sjampinjong.
Vel bekomme!