Søtpotet- og fikenpai med frisk råkostsalat med eple og mynte
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Egg
4 stk
Søtpotet
1 stk
Gul løk
½ stk
Rosmarin
1 pakke
Fiken
1 stk
Fetaost
100 g
Valnøtter
1 pakke
Rødbete
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Mynte
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek paifyllet med litt chiliflak for mer smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kjevle ut paideigen til den er omtrent 0,5 cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiformen nederst i stekeovnen i ca. 10 minutter. Skru stekeovnen ned til 200 grader når du tar ut paiformen.
Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. Skrell søtpoteten og løken. Kutt søtpoteten, løken og fikenen i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i ca. 3 minutter på hver side, og krydre dem med litt salt og pepper. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og ha i løken. Stek i 2–3 minutter, eller til løken blir blank.
Fordel søtpotetblandingen lagvis utover paibunnen. Hell over eggeblandingen. Topp paien med rosmarinen og fikenen og smuldre fetaosten på toppen. Krydre med salt og pepper. Stek paien i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
Tørk av stekepannen og varm den til opp til middels høy varme. Stek valnøttene i 2–3 minutter, eller til nøttene har fått farge.
Skrell rødbeten og gulroten. Grovriv rødbeten, eplet og gulroten på et rivjern. Finhakk mynten og grovhakk valnøttene. Kutt sitronen i båter. Bland de revne grønnsakene sammen med nøttene og mynten i en skål, og vend inn saften fra et par av sitronbåtene.
Server retten med resten av sitronbåtene.
Vel bekomme!