Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing

Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Kikerter
1 pakke
Blomkål
1 stk
Olje
2 ss
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Agurk
¼ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dropp å skrelle potetene, så sparer du tid samtidig som at du beholder flere av vitaminene som sitter rett under skallet. I tillegg gir skallet en deilig, rund og jordlig smak som du ellers ville gått glipp av.

Sett stekeovnen på 225 grader. Bruk varmluftfunksjonen om du har.
 Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn 2 ss olje og sitruskrydderet. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell polkabeten og kutt den i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha polkabeten i en skål og bland inn saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. Spar gjerne litt av sitronsaften til å smake til tzatzikien med.
 Grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finriv eller finhakk hvitløken. Bland agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med litt av sitronsaften, salt og pepper.
Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha blomkålen og kikertene i en skål og bland inn litt olje, salt og pepper. Ta potetene ut av ovnen når de har stekt i ca. 10 minutter, fordel blomkålen og kikertene over dem, og stek alt sammen videre i ovnen de siste 10–15 minuttene av potetenes steketid.
Skyll spinaten i kaldt vann, og vend den inn med de ovnsbakte grønnsakene før servering.
Topp retten med curry- og mangodressingen.
Vel bekomme!