Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Blomkål
1 stk
Olje
2 ss
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
Agurk
¼ stk
Yoghurt
150 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dropp å skrelle potetene, så sparer du tid samtidig som at du beholder flere av vitaminene som sitter rett under skallet. I tillegg gir skallet en deilig, rund og jordlig smak som du ellers ville gått glipp av.
Sett stekeovnen på 225 grader. Bruk varmluftfunksjonen om du har.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn 2 ss olje og sitruskrydderet. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell polkabeten og kutt den i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha polkabeten i en skål og bland inn saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. Spar gjerne litt av sitronsaften til å smake til tzatzikien med.
Grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finriv eller finhakk hvitløken. Bland agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med litt av sitronsaften, salt og pepper.
Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha blomkålen og kikertene i en skål og bland inn litt olje, salt og pepper. Ta potetene ut av ovnen når de har stekt i ca. 10 minutter, fordel blomkålen og kikertene over dem, og stek alt sammen videre i ovnen de siste 10–15 minuttene av potetenes steketid.
Skyll spinaten i kaldt vann, og vend den inn med de ovnsbakte grønnsakene før servering.
Topp retten med curry- og mangodressingen.
Vel bekomme!