Tomatisert fiskegryte med lyrfilet, grønnkål og brokkolistilker, servert med multibrød og crème fraîche
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Tomatpuré
2 ss
Fiskebuljong
1 pakke
Lyrfilet
375 g
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Lett crème fraîche
150 g
Hvetemel
1 ss
Vann
7 dl
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 38 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 7 g
- Protein:
- 2 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek brokkolistilkene og grønnkålen og server dem ved siden av for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell løken og poteten og kutt dem i ca. 1 cm tykke skiver. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og poteten sammen med tomatpuréen i ca. 2 minutter, eller til løken er blank. Ha i 1 ss hvetemel og rør godt sammen. Tilsett 7 dl vann og fiskebuljongen, og la sausen koke i 15–20 minutter.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Skyll fisken i kaldt vann, og skjær den i mindre biter. Ha brokkolistilkene og grønnkålen i sausen når potetene er ferdigkokte. Kok videre i 2 minutter, og smak til med salt og pepper. Rør inn 0,75 dl crème fraîche og fiskebitene. Kok raskt opp, skru av varmen, og la gryten trekke ferdig på ettervarmen i ca. 3 minutter.
Server gryten med de varme multibrødene, og topp med resten av crème fraîchen.
Vel bekomme!