Tomatisert fiskegryte med lyrfilet, grønnkål og brokkolistilker, servert med multibrød og crème fraîche

Tomatisert fiskegryte med lyrfilet, grønnkål og brokkolistilker, servert med multibrød og crème fraîche

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Tomatpuré
2 ss
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Hvetemel
1 ss
Vann
7 dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
38 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
7 g
Protein:
2 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek brokkolistilkene og grønnkålen og server dem ved siden av for ekstra smak.

Sett stekeovnen på 200 grader.
 Skrell løken og poteten og kutt dem i ca. 1 cm tykke skiver. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og poteten sammen med tomatpuréen i ca. 2 minutter, eller til løken er blank. Ha i 1 ss hvetemel og rør godt sammen. Tilsett 7 dl vann og fiskebuljongen, og la sausen koke i 15–20 minutter.
Stek multibrødene som anvist på pakken. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og skjær den i mindre biter. Ha brokkolistilkene og grønnkålen i sausen når potetene er ferdigkokte. Kok videre i 2 minutter, og smak til med salt og pepper. Rør inn 0,75 dl crème fraîche og fiskebitene. Kok raskt opp, skru av varmen, og la gryten trekke ferdig på ettervarmen i ca. 3 minutter.
Server gryten med de varme multibrødene, og topp med resten av crème fraîchen.  
Vel bekomme!