Kremet byggotto med fetaost, ovnsbakte grønnsaker og grønnkålchips
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Sitron
1/2 stk
Byggkorn
125 g
Crème fraîche
150 g
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Fetaost
100 g
Egg
1 stk
Grønnkål
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend en spiseskje balsamico inn med de ovnsbakte grønnsakene før servering.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell rødløken og kutt den i båter. Rens paprikaen og kutt den i store biter. Kutt tomaten i store terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn saften fra den halve sitronen og litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 20-25 minutter.
Kok byggkornene i en kjele med lettsaltet vann i 18–20 minutter. Sil av eventuelt overflødig vann etter koking.
Finhakk gressløken. Knekk egget og skill eggeplommen fra eggehviten. Kok opp grønnsaksbuljongen med 1 dl vann. Vend crème fraichen, grønnsaksbuljongen og eggeplommen inn med byggkornene med én gang de er ferdigkokte. Smuldre opp fetaosten med hendene, og vend fetaosten og gressløken inn i byggottoen. Smak til med salt og pepper, og spe på med vann om byggottoen blir for tykk.
Skru temperaturen i stekeovnen ned til 200 grader. Fjern de tykkeste stilkene på grønnkålen, og riv kålen i biter. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 4–6 minutter, eller til grønnkålen er sprø.
Vel bekomme!