Svinekam med bakt jordskokk og brokkoli, risotto og rødvinssaus

Svinekam med bakt jordskokk og brokkoli, risotto og rødvinssaus

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • laktosefritt smør
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Jordskokk
    250 g
    Brokkoli
    ½ stk
    Sjalottløk
    1 stk
    Risottoris
    150 g
    Oksebuljong
    1 pakke
    Laktosefritt smør
    1 ss
    Svinekam
    350 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett parmesan eller litt rømme i risottoen før servering for en ekstra kremet konsistens.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
     Skyll og skrubb jordskokkene lett under rennende vann, og kutt dem i grove biter. Kutt brokkolien i buketter og skrell og kutt stilken i grove biter. Fordel jordskokkene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek jordskokkene i ovnen i 20–25 minutter. Ha litt olje, salt og pepper på brokkolibukettene. Fordel brokkolien utover stekebrettet med jordskokkene når det gjenstår 15–20 minutter igjen av steketiden.
     Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en til kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek løken i ca. 2 minutter. Tilsett risottorisen, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett buljongen og ca. 4 ½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–20 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg. Spe på med mer vann underveis om vannet fordamper før risen er ferdig kokt. Risottoen skal ha en kremet konsistens når den nærmer seg ferdig.
    Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
    Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på middels varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
    Vend inn 1 ss laktosefritt smør i risottoen, og smak til med salt og pepper før servering.
    Fun fact! Jordskokken kom til Europa på 1600-tallet, og var utbredt i Norge før potetens ankomst på 1800-tallet. Jordskokken har mange ulike bruksområder; den kan wokkes, bakes og kokes i tillegg til å brukes i supper, i puréer eller som chips.
    Vel bekomme!