Hjemmelaget fiskegryte med isgalt, reker, purreløk og steinovnsbakt brød

Hjemmelaget fiskegryte med isgalt, reker, purreløk og steinovnsbakt brød

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
Fiskebuljong
2 pakke
(Fisk)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Lett crème fraîche
1,5 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
1 stk
Isgalt
200 g
(Fisk)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Bladpersille
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør fiskesuppen jevn med en stavmikser før du tilsetter fisken og grønnsakene for en luftigere suppe.

Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har. 
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør og 2 ss hvetemel. Vend inn 5–7 dl vann og fiskebuljongene. La det hele småkoke i 5 minutter, og ha i melken. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
Skrell gulrøttene, og del purreløken i to. Kutt gulrøttene og purreløken i strimler, og skjær fisken i terninger.
 Ha grønnsakene i kjelen, og la det småkoke i 4–5 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte. Vend inn fisken og crème fraîchen, og la det koke videre i 3–4 minutter. Om sausen blir for tykk, kan du tynne den ut med litt vann. Smak til med salt og pepper.
Varm de steinovnsbakte multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Finhakk persillen, og del sitronen i båter. Server rekene til retten.
Vel bekomme!