Hjemmelaget fiskegryte med isgalt, reker, purreløk og steinovnsbakt brød
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Fiskebuljong
2 pakke
Helmelk
5 dl
Lett crème fraîche
1,5 dl
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
1 stk
Isgalt
200 g
Lyngen-reker
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør fiskesuppen jevn med en stavmikser før du tilsetter fisken og grønnsakene for en luftigere suppe.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør og 2 ss hvetemel. Vend inn 5–7 dl vann og fiskebuljongene. La det hele småkoke i 5 minutter, og ha i melken. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
Skrell gulrøttene, og del purreløken i to. Kutt gulrøttene og purreløken i strimler, og skjær fisken i terninger.
Ha grønnsakene i kjelen, og la det småkoke i 4–5 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte. Vend inn fisken og crème fraîchen, og la det koke videre i 3–4 minutter. Om sausen blir for tykk, kan du tynne den ut med litt vann. Smak til med salt og pepper.
Varm de steinovnsbakte multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Finhakk persillen, og del sitronen i båter. Server rekene til retten.
Vel bekomme!