Ytrefilet av svin med ovnsbakte rødbeter, poteter, rosettkål og appelsinvinaigrette

Ytrefilet av svin med ovnsbakte rødbeter, poteter, rosettkål og appelsinvinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • soyasaus
    Poteter
    400 g
    Rødbete
    1 stk
    Banansjalottløk
    1 stk
    Appelsin
    1 stk
    Ytrefilet av svin
    400 g
    Rosettkål
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du et steketermometer? Brun fileten i pannen på alle sider, og stek den i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La fileten hvile i noen minutter til den har en kjernetemperatur på 68-70 grader, og skjær den deretter i skiver.

    Sett stekeovnen på 220 grader. 
     Skyll potetene, og kutt dem i båter. Skrell rødbeten, og kutt den i båter. Fordel potetene og rødbeten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og gjennomstekte.
    Skjær kjøttet i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk skjeen til å øse smøret over kjøttet mens det steker. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 5 minutter før servering.
    Skrell og finhakk banansjalottløken. Finriv skallet av halve appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Kutt appelsinen i to, og klem appelsinsaften i en skål. Skjær skallet av den andre halvdelen, og kutt fruktkjøttet i terninger.
    Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken i ca. 2 minutter, eller til den er gyllen. Ha appelsinskallet, appelsinjusen, ½ dl olivenolje, 2 ss eddik og 1 ss soyasaus i stekepannen. Gi det hele et oppkok, og vend inn appelsinterningene. Smak til med salt og pepper.
     Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kok rosettkålen i vannet i 2–3 minutter, sil av vannet, og vend inn 1 ss smør før servering. 
    Vel bekomme!