Skinnstekt torskefilet med potetkrem, frisk dill, hvitvinssaus, ovnsbakte rotgrønnsaker og erter

Skinnstekt torskefilet med potetkrem, frisk dill, hvitvinssaus, ovnsbakte rotgrønnsaker og erter

4.19 (68)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Torskefilet med skinn
375 g
(Fisk)
Dill
1 bunt
Hvitvinssaus
1 pakke
(Fisk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også bakes i ovnen sammen med rotgrønnsakene hvis du ønsker mindre oppvask, og et litt sunnere alternativ.

Sett stekeovnen på 210 grader. 
Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell gulrøttene og kålroten og kutt dem i mellomstore terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til rotgrønnsakene er gjennomstekte. 
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den godt med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i ca. 4 minutter, til skinnet er sprøtt. Krydre fisken med salt og pepper, og snu den. Løft pannen av platen, og la fisken steke ferdig på ettervarmen, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
 Grovhakk dillen. Ha sausen, ertene og halvparten av dillen i en liten kjele og varm opp på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.  
 Spar på 1 dl av kokevannet til potetene. Sil resten av vannet av potetene, ha potetene tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med kokevannet, litt og litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Du kan bytte ut kokevannet med melk, dersom du ønsker det. Smak til med salt og pepper rett før servering. 
Topp retten med resten av dillen. 
Vel bekomme!