Sheperd's pie med lammekjøtt, rosmarin, gratinert potetpuré og ruccolasalat
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1 dl
Revet mozzarella
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Stangselleri
3 stilk
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Tomatpuré
1–2 ss
Oksebuljong
1 pakke
Kvaster rosmarin
2 stk
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en gaffel til å lage små topper i potetmosen før steking for et ekstra innbydende utseende.
Sett stekeovnen på 200 grader, og sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell potetene, og kok dem i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løken, hvitløken og gulrøttene. Finhakk løken og hvitløken. Kutt gulrøttene og halve pakken med stangselleri i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Stek kjøttdeigen i ca. 5 minutter, tilsett grønnsakene, og stek videre i 2–3 minutter. Vend inn tomatpuréen, og tilsett 3 dl vann, oksebuljongen og litt av rosmarinen. Kok opp, og la sausen koke i 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og kjør dem jevne med en stavmikser. Tilsett melken, litt og litt, til potetmosen har fått ønsket konsistens. Vend inn 2 ss smør og halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.
Fordel kjøttsausen utover en smurt, ildfast form, og legg potetmosen på toppen. Topp formen med resten av osten og litt av rosmarinen. Stek formen i ovnen i 5–10 minutter, eller til osten er gyllen.
Kutt ønsket mengde stangselleri tynne skiver, og kutt tomaten i biter. Ha ruccolaen, sellerien og tomaten i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen, olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!