Jegergryte med kjøttdeig, potetmos og timian
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Potetmos
500 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Grønnkål
50 g
Crème fraîche
150 g
Brunost
1 skiver
Timian
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har litt tyttebær i kjøleskapet, passer det utmerket til denne retten!
Varm opp potetmosen (i posen) i en stor kjele med vann på middels høy varme. La det småkoke i 12–15 minutter, eller til resten av retten er ferdig. Hell potetmosen over i en serveringsskål.
Skrell løken og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i staver. Rens soppene for jord og del dem i to.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter, til kjøttet har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på et fat. Ha løken, paprikaen og soppene i stekepannen, og stek grønnsakene i ca. 2 minutter. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og tilsett oksebuljongen, maisstivelsen og 2½ dl vann. Tilsett grønnkålen, crème fraîchen og brunosten, og gi det hele et oppkok. La jegergryten småkoke i 4–5 minutter, og smak til med salt og pepper.
Finhakk timianen, og strø den over retten ved servering.
Fun fact! Timian er en svært næringsrik urt som har et høyt innhold av mange ulike vitaminer og mineraler. Timian har også vært brukt innen naturmedisin; det ble antatt at å tygge timianbladene kunne hjelpe mot tørrhoste.
Vel bekomme!