Kyllingfilet med gnocchi i ostesaus, grønnkålchips, pære og valnøtter

Kyllingfilet med gnocchi i ostesaus, grønnkålchips, pære og valnøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingfilet med skinn
660 g
Gnocchi
500 g
(Sulfitt, Hvete)
Ostesaus
1 pakke
(Laktose)
Pastinakk
1 stk
Rødløk
1 stk
Pære
1 stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Smør
1 ss
Strimlet grønnkål
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnkålen kan også stekes sammen med grønnsakene om du vil spare tid.

Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem en stekepanne, en stekespade, en ildfast form, en middels stor kjele, en liten kjele, et skjærebrett, en kniv, en grønnsaksskreller og et stekebrett.
Sett stekeovnen på 220 grader. Kok opp ca. 1 liter vann i den middels store kjelen. 
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfileten i 1–2 minutter på hver side, til den har fått litt farge. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingfileten over i den ildfaste formen, og stek den videre i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i 3–4 minutter før du skjærer hver filet i skiver.
Kok gnocchien som anvist på pakken i vannet fra punkt 2. Kok opp ostesausen i den lille kjelen på middels varme under omrøring. Sil vannet av gnocchien når den er ferdigkokt, og vend den inn i ostesausen. 
Skrell og kutt pastinakken i terninger. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kutt pæren i terninger og grovhakk valnøttene. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pastinakkterningene og løken i 5–8 minutter, eller til pastinakken er gjennomstekt. Ha 1 ss smør, pæren og valnøttene i stekepannen med pastinakken de siste 2 minuttene av steketiden. Smak til med salt.
 Dekk stekebrettet med bakepapir, og fordel grønnkålen utover brettet. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnkålen i ovnen i ca. 5 minutter, eller til den er sprø. Pass på så den ikke blir svidd.
Vel bekomme!