Kjøttdeiggryte med paprika, minisjampinjong og grovknuste poteter

Kjøttdeiggryte med paprika, minisjampinjong og grovknuste poteter

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje eller smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss litt fersk timian over retten ved servering!

Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og knus dem med en visp eller stapper. Smak til med olivenolje eller smør, og salt og pepper.
Skrell løken og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i staver, og rens soppen for jord.
 Varm opp en vid stekepanne eller en kjele til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter. Tilsett løken, paprikaen og soppen, og stek videre i ca. 2 minutter, eller til løken er blank. Vend inn 1 dl vann, buljongen og crème fraîchen, og gi det hele et oppkok. La det småkoke i 6–7 minutter, og smak til med salt og pepper. 
Topp retten med ønsket mengde av urtemiksen ved servering.
Fun fact! Poteten er en av flere planter og grønnsaker som man har klart å dyrke i verdensrommet! Andre vekster inkluderer løk, kål, pak choy og ris. 
Vel bekomme!