Kjøttkaker i fløtesaus med rørte tyttebær, ovnsbakt pastinakk og poteter
4.09 (66)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Kjøttkaker
420 g
Fløtesaus
1 pakke
Småpoteter
300 g
Pastinakk
1 stk
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til sausen med litt brunost!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i to, og pastinakken i skiver. Fordel potetene og pastinakken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 3–4 minutter, til de er gylne. Skru ned stekeplaten til lav varme, og vend inn fløtesausen. La det trekke på lav varme frem til servering.
Sett en kjele med ca. 5 dl lettsaltet vann på kok. Kok ertene i ca. 2 minutter. Sil av vannet når ertene er ferdig kokte.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Fun fact! Tyttebær er blant våre viktigste viltvoksende bær, og egner seg både til kjøtt- og viltretter og desserter.
Vel bekomme!