Kjøttkaker i fløtesaus med rørte tyttebær, ovnsbakt pastinakk og poteter

Kjøttkaker i fløtesaus med rørte tyttebær, ovnsbakt pastinakk og poteter

4.09 (66)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Kjøttkaker
420 g
(Soya, Melk, Laktose)
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Småpoteter
300 g
Pastinakk
1 stk
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt brunost!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i to, og pastinakken i skiver. Fordel potetene og pastinakken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 3–4 minutter, til de er gylne. Skru ned stekeplaten til lav varme, og vend inn fløtesausen. La det trekke på lav varme frem til servering.
Sett en kjele med ca. 5 dl lettsaltet vann på kok. Kok ertene i ca. 2 minutter. Sil av vannet når ertene er ferdig kokte.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Fun fact! Tyttebær er blant våre viktigste viltvoksende bær, og egner seg både til kjøtt- og viltretter og desserter.
Vel bekomme!