Laksepoke med agurk, syltet ingefær, ponzudressing og chilimajones
10-20

Laksepoke med agurk, syltet ingefær, ponzudressing og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
150 g

Ponzumarinert laks

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
325 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Topping

syltet ingefær
Syltet ingefær
1 pakke
rødt eple
Rødt eple
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
koriander
Koriander
1 bunt

Dressing

Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

  1. Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Ponzumarinert laks: Vend sammen ponzusauen og litt av laken fra den syltede ingefæren i en skål. Skjær laksen i store terninger og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzusausen.
  3. Skyll eplet, og kutt eplet og halve agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
  4. Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, agurken og gulroten over. Topp retten med korianderen, ingefæren, resten av ponzusausen og chilimajonesen.
  5. Fun fact! Laks er en fet fisk som har et høyt innhold av vitamin D og omega 3-fettsyrene DHA og EPA. Vitamin D bidrar blant annet til å opprettholde normale knokler og immunsystemets normale fuksjon.