Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
Ris
Jasminris
150 g
Ponzumarinert laks
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
325 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Topping
Syltet ingefær
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Koriander
1 bunt
Dressing
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.
- Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ponzumarinert laks: Vend sammen ponzusauen og litt av laken fra den syltede ingefæren i en skål. Skjær laksen i store terninger og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzusausen.
- Skyll eplet, og kutt eplet og halve agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
- Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, agurken og gulroten over. Topp retten med korianderen, ingefæren, resten av ponzusausen og chilimajonesen.
- Fun fact! Laks er en fet fisk som har et høyt innhold av vitamin D og omega 3-fettsyrene DHA og EPA. Vitamin D bidrar blant annet til å opprettholde normale knokler og immunsystemets normale fuksjon.