Ovnsbakt kveite med poteter, brokkoli og hollandéssaus

Ovnsbakt kveite med poteter, brokkoli og hollandéssaus

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Kveiteskiver
450 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Hollandéssaus
1 pakke
(Egg, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også stekes i panne i 3–4 minutter på hver side. Ha smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.

Sett stekeovnen på 180 grader. 
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid.
Legg fiskestykkene i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og fordel litt smør på toppen. Stek formen i ovnen i 12–14 minutter, eller til midtbeinet slipper fiskekjøttet.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom, så sausen ikke svir seg. Ha litt vann i sausen hvis den blir for tykk. Del sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. 
Vel bekomme!