Ovnsbakt kveite med poteter, brokkoli og hollandéssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Kveiteskiver
450 g
Sitron
1 stk
Hollandéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også stekes i panne i 3–4 minutter på hver side. Ha smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid.
Legg fiskestykkene i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og fordel litt smør på toppen. Stek formen i ovnen i 12–14 minutter, eller til midtbeinet slipper fiskekjøttet.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom, så sausen ikke svir seg. Ha litt vann i sausen hvis den blir for tykk. Del sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!