Pizza med squash, fennikel, kapers og mozzarella
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bløtdyr·
- Lupin·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Soya·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Fersk pizzadeig
1 pakke
Pizzasaus
1 pakke
Squash
1 stk
Fennikel
½ stk
Kapers
1 glass
Fersk mozzarella
1 pakke
Ruccola
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre pizzaene med ditt favorittkrydder! Kanskje litt chiliflakes eller oregano gjør susen?
Sett stekeovnen på 250 grader. Bruk gjerne varmluftfunksjonen om ovnen din har det.
Elt deigen godt, slik at den blir mer elastisk og lettere å jobbe med. Kjevle ut pizzadeigen til den er på størrelse med et stekebrett. Ha litt hvetemel oppå og under deigen når du kjevler, slik at deigen ikke setter seg fast. Legg pizzabunnen over på et stekebrett med bakepapir.
Skyll squashen og kutt den i skiver. Kutt fennikelen i tynne skiver, gjerne med en mandolin eller en skarp kokkekniv. Fordel squash- og fennikelskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 8–10 minutter, til squashen er gyllen.
Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnen. Topp pizzaen med squash- og fennikelskivene, 2 ts kapers og mozzarellaen. Stek pizzaen i ovnen i 10–12 minutter, eller til bunnen er gjennomstekt og osten er gyllen. Topp den ferdigstekte pizzaen med ruccolaen og drypp over litt olivenolje ved servering.
Fun fact! Nordmenn spiser opptil 50 millioner frossenpizzaer i året, ifølge tall fra 2017. Selv om nordmenn sverger til denne matretten, ville nok ikke vår «uoffisielle nasjonalrett» falt i smak hos italienerne. De har nemlig laget noen meget strenge retningslinjer for hva man kan kalle «tradisjonell italiensk pizza», inspirert av den napolitanske pizzaen, som de anser som den mest «ekte» pizzavarianten. Blant retningslinjene står det for eksempel at man kun skal bruke hendene, ikke kjevle, til å flate ut pizzadeigen, og at pizzaen må stekes i vedfyringsovn på 485 grader celsius.
Vel bekomme!