Varme pitabrød med kikert- og rødbetenuggets, marinert rødløk, tzatziki, tomat og hjertesalat
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Kikerter
1 pakke
Rødbete
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Sitron
½ stk
Egg
1 stk
Chipotlemiks
½ pakke
Panko
1 pakke
Pitabrød
4 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Tzatziki
1 pakke
Vann
½ dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker eller plastposer på hendene når du behandler rødbetene.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Sil laken av kikertene. Skrell rødbeten og grovriv den på et rivjern. Press ut så mye væske du klarer fra den revne rødbeten. Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Grovhakk korianderen. Finriv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern.
Kjør rødbeten og kikertene sammen i en food prosessor. Hvis du ikke har en food prosessor kan du bruke en stavmikser og et litermål eller en bolle med høye kanter. Tilsett hvitløken, korianderen, egget, chipotlemiksen og ¼ av pankoen, og krydre med salt og pepper. La røren stå i ca. 5 minutter.
Pakk pitabrødene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i ca. 8 minutter.
Skyll hjertesalaten i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver og salaten i strimler.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en serveringsbolle, og press over saften fra sitronen. Bland inn ½ dl vann og litt salt, og la blandingen stå frem til servering.
Ha resten av pankoen på et lite fat. Dypp to skjeer i varmt vann, og bruk dem til å forme nuggets på størrelse med golfballer av nuggetsrøren. Vend nuggetsene i pankoen og legg dem over på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nuggetsene i ca. 1 minutt på hver side, eller til de er gjennomstekte og sprø.
Topp retten med tzatzikien.
Vel bekomme!