Honning- og soyamarinert indrefilet av svin med lun vintersalat med bakte grønnsaker, spinat og appelsin
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- extra virgin olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
3 stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Soyamarinert indrefilet av svin
300 g
Honning
1 pakke
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Kruspersille
1 bunt
Extra virgin olivenolje
½ dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kjøttet og rotgrønnsakene dagen før og server retten som en kald salat!
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell søtpoteten og gulrøttene. Kutt søtpoteten i ca. 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver.
Fordel søtpoteskivene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn 1 ss olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i ca. 1 minutt på hver side og ha det over i en ildfast form. Fordel honningen over kjøttet, og stek formen nederst i ovnen i 15–18 minutter. La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.
Finhakk persillen. Vask appelsinen godt, og finriv skallet (kun det orange) på et rivjern. Ha det revne skallet i en bolle. Press over saften fra sitronen, og pisk inn ½ dl olivenolje. Bland inn persillen, og smak til med salt og pepper.
Vask og tørk spinaten. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i store biter. Bland spinaten sammen med de bakte grønnsakene. Fordel grønnsakene, appelsinbitene og løkskivene utover et serveringsfat.
Vel bekomme!