Stekt kjøttdeig og løk i mild currysaus, med eggenudler, paprika og kål
3.78 (74)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Mild curry-woksaus
1 pakke
Eggenudler
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rød paprika
1 stk
Delt kinakål
200 g
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 37 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 7 g
- Protein:
- 1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sammen nudlene og kjøttet for å gi mer smak til nudlene.
Skrell og kutt løken i 1 cm brede strimler. Varm opp en stekepanne til full varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen og stek den videre i 3–4 minutter, ha i løken og stek videre i ca. 1 minutt, til løken er blank. Tilsett sausen, og varm opp rett før servering.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Grovhakk persillen. Rens og kutt paprikaen i store biter.
Varm opp en stor wok, stekepanne eller kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og kålen i ca. 1 minutt, til paprikaen har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Tilsett sesamfrøene og persillen og krydre med salt og pepper. Bland paprikabitene og kålen sammen med kjøttdeigen.
Fun fact! I Europa har man sannsynligvis spist nudler av forskjellige slag i hundrevis av år. I 1656 malte den nederlandske maleren Jan Vermeer van Utrecht faktisk et portrett av en mann som spiser nudler – med hendene!
Vel bekomme!