Stekt kjøttdeig og løk i mild currysaus, med eggenudler, paprika og kål

Stekt kjøttdeig og løk i mild currysaus, med eggenudler, paprika og kål

3.78 (74)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Mild curry-woksaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Eggenudler
1 pakke
(Egg, Hvete)
Bladpersille
1 bunt
Rød paprika
1 stk
Delt kinakål
200 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
37 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
7 g
Protein:
1 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland sammen nudlene og kjøttet for å gi mer smak til nudlene.

 Skrell og kutt løken i 1 cm brede strimler. Varm opp en stekepanne til full varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen og stek den videre i 3–4 minutter, ha i løken og stek videre i ca. 1 minutt, til løken er blank. Tilsett sausen, og varm opp rett før servering. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Grovhakk persillen. Rens og kutt paprikaen i store biter.
Varm opp en stor wok, stekepanne eller kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og kålen i ca. 1 minutt, til paprikaen har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Tilsett sesamfrøene og persillen og krydre med salt og pepper. Bland paprikabitene og kålen sammen med kjøttdeigen.
Fun fact! I Europa har man sannsynligvis spist nudler av forskjellige slag i hundrevis av år. I 1656 malte den nederlandske maleren Jan Vermeer van Utrecht faktisk et portrett av en mann som spiser nudler – med hendene!
Vel bekomme!