Timianstekt kyllingbryst med bakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy

Timianstekt kyllingbryst med bakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy

4.22 (74)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Flaskegresskar
1 stk
Strimlet grønnkål
1 pakke
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
5 dl
Timian
1 bunt
Kyllingfilet med skinn
440 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har dårlig tid, kan kyllingen skjæres i strimler, og stekes sammen med grønnkålen i en stekepanne.

Sett stekeovnen på 210 grader. 
 Del gresskaret i to på langs, og fjern steinene med en spiseskje. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet med en skarp kniv. Del gresskarkjøttet i biter på ca. 4x4 cm, og fordel bitene utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter. 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i ca. 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, 1 ss eddik og 4,5 dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter.
 Grovhakk timianen. Krydre kyllingen med timianen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Stek kyllingen på brettet med gresskaret de siste 10–12 minuttene av gresskarets steketid, eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 68 grader. La kyllingen hvile i 4–5 minutter, og skjær den deretter i skiver for servering. 
 Ha grønnkålen i en skål og bland inn litt olje og salt. Stek grønnkålen på brettet sammen med gresskaret når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden til gresskaret, og stek videre til grønnkålen er blitt sprø. 
Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.  
Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Ha 1 dl av det ovnsbakte gresskaret over i en skål, og mos det sammen med den revne osten. Bland det moste gresskaret inn i risottoen rett før servering og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!