Refried beans med lime- og koriander-coleslaw, fullkornstortillaer og guacamole

Refried beans med lime- og koriander-coleslaw, fullkornstortillaer og guacamole

4.06 (62)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Koriander
½ bunt
Chilimajones
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Guacamole
1 pakke
Syltet rødløk
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ts kanel eller litt mørk sjokolade, når du steker bønnene, for en fyldigere smak!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell gulrøttene, løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger.
 Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek 1 ts av chipotlemiksen, og hele pakken med basilikum- og oregano-krydderet i ca. 1 minutt. Tilsett bønnene, løken, gulrotterningene og hvitløken, og stek videre i 4–5 minutter. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper. 
 Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Finhakk korianderen. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og tilsett litt av chipotlemiksen. Bland rødkålen, gulroten og korianderen sammen med dressingen. 
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Fyll tortillaene med bønnene, og topp med guacamolen, coleslawen og den syltede rødløken. 
Fun fact! Chipotle er røkt og tørket chili. Styrken på chili måles ofte i Scoville-enheter (forkortet SHU). På denne skalaen, som går fra 0 til omtrent 16 millioner, ligger den vanligste chipotlechilien på 3000-10000 SHU – litt høyere enn vanlig norsk butikkchili.
Vel bekomme!