Blomkålsuppe med salsicciaboller, gressløk og Røros-flatbrød

Blomkålsuppe med salsicciaboller, gressløk og Røros-flatbrød

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Blomkål
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hønsebuljong
2 pakke
Helmelk
1 l
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Salsicciadeig
600 g
(Egg)
Gressløk
½ pakke
Røros-flatbrød
3 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server flatbrødene med smør!

Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem et skjærebrett, en kniv, en stor kjele, en sleiv, en stavmikser, en saks, en stekepanne og en stekespade.
Kutt blomkålen i buketter, og skrell og finhakk løken og hvitløken. 
 Varm opp den store kjelen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i ca. 3 minutter, til løken er blank. Rør inn buljongen, og ha i blomkålbukettene. Tilsett melken, litt og litt, og kok opp mens du rører med sleiven. La suppen småkoke i ca. 10 minutter, eller til blomkålen er gjennomkokt. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Klipp hull på enden av salsicciadeigen, og klem ut små kjøttboller i pannen. Stek kjøttbollene i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Beveg på kjøttbollene med stekespaden mens de steker, slik at de får en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene i suppen før servering. 
Smak til suppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Ikke la suppen koke etter du har tilsatt sitronsaften, da kan den skille seg på grunn av syren. 
Finhakk gressløken, og server den og Røros-flatbrødet til suppen. 
Vel bekomme!