Stekt torsk med potetmos, smørstekt spinat og valnøttvinaigrette

Stekt torsk med potetmos, smørstekt spinat og valnøttvinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Potetmos
1200 g
(Melk, Laktose)
Tomater
3 stk
Valnøtter
2 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Gressløk
½ pakke
Torskefilet med skinn
1000 g
(Fisk)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
1½ stk
Spinat
200 g
Spinat
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et hvitløksfedd og litt ferske urter i stekepannen mens du steker fisken for en enda bedre smak.

Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Ha potetmosen (i pakken) i vannet, og la den koke i ca. 15 minutter.
Del tomatene i fire, ta ut den våte innmaten, og kutt tomatene i terninger. Finhakk valnøttene og gressløken, og ha dem i en serveringsskål sammen med tomatene. Vend inn 1 dl olivenolje og 1–2 ss balsamico, og smak til med salt og grovkvernet pepper.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss olje og 2 ss smør. Stek fisken med skinnsiden ned i 4–5 minutter. Snu fisken og stek den i ca. 1 minutt på den andre siden. Bruk spiseskjeen til å øse smøret over fisken mens den steker. Legg fisken over på et serveringsfat.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Ha litt olje i stekepannen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett spinaten og stek videre i 1–2 minutter. Vend inn 2 ss smør og litt salt og pepper.
Hell potetmosen over i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!