Stekt torsk med potetmos, smørstekt spinat og valnøttvinaigrette
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Potetmos
1200 g
Tomater
3 stk
Valnøtter
2 pakke
Gressløk
½ pakke
Torskefilet med skinn
1000 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
1½ stk
Spinat
200 g
Spinat
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et hvitløksfedd og litt ferske urter i stekepannen mens du steker fisken for en enda bedre smak.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Ha potetmosen (i pakken) i vannet, og la den koke i ca. 15 minutter.
Del tomatene i fire, ta ut den våte innmaten, og kutt tomatene i terninger. Finhakk valnøttene og gressløken, og ha dem i en serveringsskål sammen med tomatene. Vend inn 1 dl olivenolje og 1–2 ss balsamico, og smak til med salt og grovkvernet pepper.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss olje og 2 ss smør. Stek fisken med skinnsiden ned i 4–5 minutter. Snu fisken og stek den i ca. 1 minutt på den andre siden. Bruk spiseskjeen til å øse smøret over fisken mens den steker. Legg fisken over på et serveringsfat.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Ha litt olje i stekepannen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett spinaten og stek videre i 1–2 minutter. Vend inn 2 ss smør og litt salt og pepper.
Hell potetmosen over i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!