Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, bacon og krydderstekte grønnsaker

Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, bacon og krydderstekte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
1000 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
500 g
Blomkål
1 stk
Karri
2 pakke
Fiskeboller i hvit saus
1700 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Bacon i skiver
300 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett baconfettet fra stekepannen i den hvite sausen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har. 
Kok potetene i lettsaltet vann 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i skiver, gulrøttene i staver og blomkålen i mindre buketter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn 2 ss olje, ønsket mengde av karrien, salt og pepper. Stek formen midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Varm opp fiskebollene i en stor kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
Skjær baconet i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 2–3 minutter, eller til det er sprøtt.
Fun fact! Poteten er en av flere planter og grønnsaker som man har klart å dyrke i verdensrommet! Andre vekster inkluderer løk, kål, pak choy og ris.
Vel bekomme!