Spicy paella med kylling, erter, paprika, karri og gressløk
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
2 stk
Rød paprika
2 stk
Skivet kyllingfilet
600 g
Risottoris
300 g
Risottoris
150 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
Hønsebuljong
2 pakke
Karri
2 pakke
Grønne erter
250 g
Gressløk
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server paellaen med sitronbåter og aioli.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk paprikaene, løken, hvitløken og ønsket mengde av chiliene. Skjær kyllingen i strimler.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett løken, hvitløken, chiliene og paprikaene, og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett risottorisen og stek den i 1–2 minutter, til risen er blank. Ha i hvitvinen, og la det hele småkoke til halvparten av vinen har fordampet. Tilsett hønsebuljongen, karrien og 12–15 dl vann, og la paellaen småkoke i 15–18 minutter. Vend inn ertene de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken. Topp paellaen med gressløken og litt olivenolje.
Vel bekomme!