Kyllingbryst med ovnsbakt gresskar og sopprisotto med spinat
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
Flaskegresskar
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Banansjalottløk
½–1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Spinat
50 g
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du steketermometer? Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på ca. 68 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gresskaret og kutt det i terninger på ca. 2 x 2 cm. Er gresskaret veldig stort, holder det å bruke halve. Fordel terningene i en ildfast form, og vend inn litt salt, pepper og olje. Stek formen i ovnen i 15—20 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den i en ildfast form i ovnen sammen med gresskaret. Stek i 8–10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skrell og finhakk løken, og kutt soppen i skiver. Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og soppen i 2–3 minutter. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, 1 ss eddik (helst hvitvinseddik), og 4,5 dl vann. La alt småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Tilsett steinsoppulveret i risen når den er ferdigkokt.
Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn spinaten og osten i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Fun fact! Visste du at gresskar egner seg utmerket til alt fra pai til pannekaker? Har du rester, er det med andre ord mange muligheter for å få brukt det opp!
Vel bekomme!