Kremet pastagrateng med pølser og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Glutenfri penne
250 g
Stekepølser
400 g
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Laktosefri lettmelk
5 dl
Dijonsennep
1 glass
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 19 kcal
- Fett:
- 2 g
- Karbohydrater:
- 0 g
- Protein:
- 1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt laktosefri ost i gratengen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter. Skjær pølsene i skiver.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek grønnsakene fra punkt 3 i 2–3 minutter. Hell over den laktosefrie lettmelken, dijonsennepen og oksebuljongen. Bland maisstivelsen med 2 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i sausen. Kok opp under omrøring og la sausen småkoke frem til den skal brukes i neste steg.
Sil vannet av pastaen, men la det være igjen ca. 1 dl av pastavannet. Ha pastaen og pastavannet over i en ildfast form. Bland inn pølsene og grønnsakssausen. Krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen ca. 15 minutter.
Vel bekomme!