Strimlet svinekam med wokede grønnsaker og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Brokkoli
½ stk
Gul paprika
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Sweet chili-saus
85 g
Strimlet svinekam
350 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 265 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 2 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt nøtter og limebåter!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Kutt paprikaen i staver.
Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kjøttet i 3–4 minutter, eller til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over på en tallerken.
Bruk den samme stekepannen og varm den opp til høy varme. Ha i litt olje, og wok brokkolien, paprikaen og sesamfrøene i ca. 3 minutter. Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene. Vend inn chilisausen før servering.
Ris har blitt dyrket i Asia i mer enn 5000 år og er det eneste hovednæringsmiddelet for nesten 50 % av verdens befolkning. På noen asiatiske språk er ordet for ris og mat faktisk det samme. Det finnes over 40000 ulike typer risstrå i verden, og det er vekstområdet som påvirker størrelse og smak på riskornet. Jasminrisen stammer fra Thailand og er en langkornet og lettkokt ris med smak av jasmin. Jasminsmaken kommer av at risen vokser i samme jord som jasminplantene.
Vel bekomme!