Ovnsbakt sei med potetskiver, soyasmør og jordskokkpuré

Ovnsbakt sei med potetskiver, soyasmør og jordskokkpuré

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • glutenfri soyasaus
  • laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Jordskokker
250 g
Laktosefritt smør
1 ss
Laktosefri melk
½ dl
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Seifilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
129 kcal
Fett:
1 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Planlegg hvilken Adams-middag du skal ha til hvilken ukedag, og les oppskriften kvelden før. Kanskje det er noe du kan gjøre på forhånd slik at matlagingen neste dag blir enklere? Forhåndskutt for eksempel de mest robuste grønnsakene, som gulrøtter og poteter, og legg dem i en lufttett beholder med kaldt vann så de er klare når de skal brukes.

Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen. 
Kutt potetene i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken i båter. Fordel potetskivene, hvitløken og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene og løken i ovnen i ca. 20 minutter. Skyll og grovhakk bladene på bladpersillen, og vend dem inn med potetene før servering.
 Skyll og skrubb jordskokkene lett under kaldt vann. Kutt jordskokkene i terninger, legg dem i en kjele, og dekk dem med vann. Kok jordskokkene i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av jordskokkene, og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør og ½ dl laktosefri melk. Bruk en stavmikser og kjør jordskokkene sammen til en glatt puré. Smak til med salt.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olivenolje, salt, pepper og saft fra sitronen. Stek formen i ovnen, over potetene, i ca. 10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Smelt 2 ss laktosefritt smør i en kjele på middels høy varme, og rør til det har en nøttebrun farge. Ha i 1 ss olivenolje og 1 ss glutenfri soyasaus, og smak til med saft fra sitronen.
Vel bekomme!