Rød thailandsk curry med kylling, paprika og jasminris

Rød thailandsk curry med kylling, paprika og jasminris

4 (113)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • sukker
    Jasminris
    150 g
    Rødløk
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Rød currypaste
    50 g
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Gulrøtter
    200 g
    Lime
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Denne retten kan være litt sterk! Smak deg forsiktig frem med currypasten.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Skrell rødløken og gulrøttene. Kutt rødløken og gulrøttene i skiver og paprikaen i tynne staver.
    Varm opp en dyp stekepanne eller en vid, tykkbunnet kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha i rødløken, gulrøttene og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter. Legg kyllingen og grønnsakene over på et fat.
     Ha kokosmelken, 1 ss av currypasten og halve pakken med hønsebuljongen i kjelen, og la det hele småkoke i 8–10 minutter. Ha kyllingen og grønnsakene tilbake i kjelen de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med sukker og eventuelt mer av currypasten.
    Kutt limen i båter, og server den til retten. 
    Vel bekomme!