Rød thailandsk curry med kylling, paprika og jasminris
4 (113)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- sukker
Jasminris
150 g
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Kokosmelk
1 liten boks
Rød currypaste
50 g
Hønsebuljong
1 pakke
Gulrøtter
200 g
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan være litt sterk! Smak deg forsiktig frem med currypasten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell rødløken og gulrøttene. Kutt rødløken og gulrøttene i skiver og paprikaen i tynne staver.
Varm opp en dyp stekepanne eller en vid, tykkbunnet kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha i rødløken, gulrøttene og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter. Legg kyllingen og grønnsakene over på et fat.
Ha kokosmelken, 1 ss av currypasten og halve pakken med hønsebuljongen i kjelen, og la det hele småkoke i 8–10 minutter. Ha kyllingen og grønnsakene tilbake i kjelen de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med sukker og eventuelt mer av currypasten.
Kutt limen i båter, og server den til retten.
Vel bekomme!