Minitortillaer med pulled pork, syrlig råkostsalat og curry- og mangodressing
3.81 (112)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- pepper
- salt
- sukker
Mørkokte svinekjaker
350 g
Teriyakisaus
100 g
Sesamfrø
1 pakke
Ingefær
1 bit
Eddik 7 %
1 ss
Sukker
½ ss
Lime
1 stk
Råkostmiks
150 g
Mais
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og stek tortillaene i ca. 10 sekunder på hver side, til de blir sprø.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i svinekjakene og kraften, og la det hele småkoke i 3–4 minutter. Bruk to gafler til å rive kjøttet fra hverandre. La kjøttet småkoke i ca. 10 minutter til, eller til det meste av kraften har kokt inn i kjøttet. Tilsett teriyakisausen og sesamfrøene, og la kjøttet stå på lav varme frem til servering.
Skrell ingefæren med en spiseskje, og finriv den på et rivjern. Del limen i båter. Ha ca. ½ ss av ingefæren, 1 ss eddik, ½ ss sukker og saft fra halve limen i en skål, og vend inn råkostmiksen og maisen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av ingefæren.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter.
Server minitortillaene med limebåtene, råkostsalaten og curry- og mangodressingen.
Fun fact! Svinekjaken er en av de mest smaksrike delene på grisen. Svinekjakene i denne retten er forhåndskokte i 6,5 timer, noe som gjør kjøttet eventyrlig mørt.
Vel bekomme!