Hjemmelaget bolognese med linguini og frisk salat
4.22 (67)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Kjøttdeig
500 g
Tomatpuré
1 pakke
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Moste tomater
700 ml
Rød paprika
1 stk
Ruccola
100 g
Grana Padano
1 stk
Linguine
400 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 19 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 4 g
- Protein:
- 1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek litt finhakket hvitløk med kjøttdeigen for ekstra smak!
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell rødløken og gulrøttene. Finriv gulrøttene på et rivjern, og finhakk halve rødløken. Kutt den andre halvparten av løken i tynne strimler.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden, og tilsett rødløken, gulrøttene og tomatpuréen. Stek videre i 3–4 minutter. Tilsett basilikum og oreganokrydderet, buljongen og de moste tomatene. La sausen småkoke i 8–10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Rens paprikaen, og kutt den i terninger. Ha paprikaen i en serveringsskål sammen med ruccolaen og resten av rødløken. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og server den ved siden av.
Fun fact! Bolognesesaus kommer fra byen Bologna i Italia, derav navnet. Selv om spagetti bolognese har blitt populært over hele verden, mener italienerne selv at bolognesesausen kun skal serveres til bred og flat pasta, som linguine og tagliatelle.
Vel bekomme!