Ovnsbakt søtpotet med fersk mozzarella servert med appelsin- og myntesalat, stekte linser og nøtter
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Rødløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Mynte
1 pakke
Ruccola
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til linsene med 2 ts spisskummen og 1 ts kardemomme.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skyll søtpoteten og kutt den i to. Skjær dype snitt på tvers i snittflaten på hver søtpotethalvdel uten å kutte gjennom skallet. Legg søtpoteten i en ildfast form, og vend inn 1 ts chiliflakes og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 30 minutter. Skjær mozzarellaen i skiver. Legg mozzarellaskivene oppå søtpoteten de siste 5 minuttene av steketiden.
Sil laken av linsene. Skrell rødløken og kutt den i skiver.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttemiksen i ca. 2 minutter, til nøttene er gylne. Legg nøttemiksen over i en skål, og vend inn 1 ts chiliflakes, en klype salt og saften fra en halv sitron.
Varm en stekepanne opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Tilsett linsene og stek videre i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i tynne skiver. Grovhakk mynten. Bland mynten, appelsinskivene og ruccolaen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje.
Topp retten med nøtteblandingen. Kutt resten av sitronen i båter og server ved siden av.
Vel bekomme!