Pastasalat med kylling, tomatpestodressing, egg og Grana Padano
3.92 (104)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Fullkornspenne
200 g
Egg
4 stk
Hjertesalat
2 stk
Gul paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Lettrømme
150 g
Tomatpesto
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Kyllinglårfilet
400 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Synes du kyllinglårkjøttet har mye fett? La det være på! Fettet smelter i stekepanna og gjør at kjøttet blir saftig og mørt!
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kok eggene i ca. 7 minutter, og avkjøl dem i kaldt vann.
Kutt enden av salaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Kutt paprikaen og tomaten i små terninger, og finriv Grana Padano-osten
Del rødløken i to på langs og skrell av skallet. Del de to halvdelene i tynne skiver. Kok opp eddiken, sukkeret og vannet i en liten kjele. Ta kjelen av komfyren, vend inn løken, og la den ligge i laken frem til servering.
Skrell hvitløken, del den i to, og finhakk halvparten. Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend inn hvitløken og 1 ss smør mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
Bland rømmen og tomatpestoen sammen i en serveringsskål og juster tykkelsen med 1–2 ss vann. Smak til med salt og pepper.
Skrell eggene og del dem i båter. Ha pastaen, salaten, paprikaen, tomaten og kyllingen i en stor serveringsskål, og vend inn ønsket mengde av dressingen. Topp salaten med den syltede rødløken, eggene og Grana Padano-osten.
Vel bekomme!