One pot curry med kylling og søtpotet

One pot curry med kylling og søtpotet

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Pepper
    • salt
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Grønn currypaste
    ½ pakke
    Søtpotet
    2 stk
    Rødløk
    1 stk
    Grønn paprika
    1 stk
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    «One pot» betyr alt i én gryte. Smakene bygges og utvikles underveis utifra hva man har i. Én gryte gir mindre oppvask, og dermed blir alt litt enklere! I tillegg blir det så god smak. Søtpotetene kan kokes eller bakes, og serveres ved siden av om du heller vil det. Synes du sausen er tynn kan den jevnes med maisenna, eller tilsette mer kokosmelk og mindre vann.

    Vask og skrell søtpotetene, og del dem i terninger. Kutt rødløk og paprika i skiver eller terninger.
    Forvarm en vid kjele til medium til sterk varme. Ha i olje, og stek kylling med currypaste til kyllingen har fått en fin stekeflate. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha søtpotet, rødløk og paprika i kjelen. Stek det i 3–4 minutter under omrøring. Tilsett hønsebuljong, 3 dl vann og kokosmelk, og kok opp under lokk. La gryta småkoke under lokk til potetene er møre. Det tar omtrent 10 minutter. Vend inn kyllingbitene når det gjenstår 4 minutter slik at de blir gjennomtrukket.
    Smak til med currypaste, litt salt og pepper (se tips).
    Skyll, tørk og hakk koriander. Strø den over retten ved servering.
    Server one pot curry med kylling, grønnsaker og koriander.
    Vel bekomme!