Svinekjøttboller i sataysaus med risnudler og wokede grønnsaker
3.97 (166)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Melk·
- Soya·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Kjøttboller av svin
400 g
Sataysaus
1 glass
Risnudler
180 g
Wokmiks m/grønnkål
300 g
Lime
1 stk
Nøttemiks
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp sataysausen for seg selv, og server den ved siden av!
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i ca. 4 minutter, eller til de er gjennomvarme, og ha over sataysausen. Tilsett ca. ½ dl vann i flasken, og skyll ut innholdet i stekepannen. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke i 3–5 minutter.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek wokmiksen i 4–5 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte. Smak til med salt og pepper.
Kutt limen i båter. Grovhakk nøttemiksen, og strø den over retten ved servering.
Fun fact! Sataysaus er en asiatisk klassiker laget av peanøtter. Den kalles også peanøttsaus!
Vel bekomme!