Ovnsbakt laks med purreløk, knutekål og hollandéssaus

Ovnsbakt laks med purreløk, knutekål og hollandéssaus

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Purreløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Knutekål
1 stk
Hollandéssaus
1 pakke
(Egg, Laktose)
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitron over grønnsakene og fisken ved servering.

Sett stekeovnen på 180 grader. Bruk gjerne varmluftfunksjonen om du har det.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre dem med salt og pepper. Stek formen i stekeovnen i 8–12 minutter. 
 Kok opp 1 liter vann med litt salt. Kutt ønsket mengde av purreløken i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt purreløken i grove skiver. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og deretter i biter på skrå. Skrell knutekålen og kutt den i jevnstore båter. Kok grønnsakene i vannet i 3–4 minutter, hell av vannet og dekk kjelen med et lokk, slik at grønnsakene holder seg varme frem til servering. 
Hell hollandéssausen over i en liten kjele, og kok opp på lav varme. Rør om av og til så sausen ikke svir seg.
Grovhakk persillen og kutt sitronen i båter. Server persillen og sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!