Indisk daal med garam masalakrydrede kyllinglår og nanbrød

Indisk daal med garam masalakrydrede kyllinglår og nanbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
Kyllinglår
1100 g
Kyllinglår
520 g
Garam masala
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Linsemiks
125 g
Garam masala
2 pakke
Kikerter
1 pakke
Indisk kyllingsuppe
1 pakke
(Selleri, Melk, Laktose)
Spinat
200 g
Koriander
1 bunt
Nanbrød
2 pakke
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner kyllinglårene i 30 minutter eller mer før de stekes. Et ekstra smakfullt resultat får du om kyllingen ligger i marinaden over natten!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær kyllinglårene i to, og ha dem i en ildfast form. Vend lårene inn i den ene pakken med garam masala-krydder, litt salt og olje. Stek formen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til kyllinglårene er gjennomstekte
Skrell løken, hvitløken og gulrøttene. Finhakk løken og hvitløken, og kutt gulrøttene i terninger. Skyll spinaten og korianderen, og grovhakk korianderen. Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken og gulrøttene til løken er blank. Tilsett linsemiksen, kikertene og ¼ av den andre pakken med garam masala-krydder. La grønnsakene, linsemiksen, kikertene og krydderet steke i ca. 1 minutt.
Rør inn halvparten av den indiske kyllingsuppen, og la det småkoke i 15–20 minutter. Daalen skal ha en grøtete konsistens, men om den blir for tykk, kan du ha i mer suppe underveis. Smak til med salt, pepper, kanel og mer av garam masala-krydderet. Vend inn spinaten rett før servering, og topp daalen med den grovhakkede korianderen.
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 2–3 minutter. Nanbrødene kan også varmes i en brødrister. 
Vel bekomme!