Sitruskrydret kyllingbryst med kremet aromasopp, potetmos og brokkoli

Sitruskrydret kyllingbryst med kremet aromasopp, potetmos og brokkoli

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingbryst med skinn
420 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Aromasopp
100 g
Gul løk
1 stk
Crème fraîche
1,5 dl
(Melk, Laktose)
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek brokkolien i en stekepanne for en sprø stekeskorpe og mer smak!

Varm opp potetmosen (i posen) i en stor kjele på middels høy varme.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2 minutter på hver side, eller til kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Skru ned varmen, og tilsett sitruskrydderet og litt smør. Øs smøret over kyllingen med en spiseskje. Legg kyllingen på et fat, og la den hvile i ca. 5 minutter før du skjærer den i skiver.
Skrell løken og kutt den og soppen i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i 2–3 minutter. Tilsett ½ dl vann, og gi det hele et raskt oppkok. Vend inn crème fraîchen, og smak til med salt og pepper.
Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i skiver. Kok brokkolien sammen med potetmosen de siste 3 minuttene av potetmosens koketid. 
Vend 1 ss smør inn i potetmosen før servering. 
Fun fact! Aromasoppen er en ung portobellosopp der hatten ennå ikke har sprunget ut. Bruksområdene er de samme som hos sjampinjongen, men det er langt mer smak i aromasoppen!
Vel bekomme!