Fiskeboller i purre- og karrisaus med småpoteter, brokkoli, reker og gressløk

Fiskeboller i purre- og karrisaus med småpoteter, brokkoli, reker og gressløk

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Fiskeboller i hvit saus
800 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Lyngen-reker
100 g
(Skalldyr)
Purreløk
½ stk
Gressløk
1 pakke
Karri
1 pakke
Småpoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
33 kcal
Fett:
0 g
Protein:
8 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskebollene får et herlig løft om du tilsetter litt tørr sherry i sausen!

Sett en kjele med ca. 1 liter lettsaltet vann på kok. Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt purreløken på langs og skyll den i kaldt vann. Finhakk purreløken og gressløken. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss smør og karrien. Vend inn purreløken og stek den i ca. 2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i fiskebollene, smak til med salt og skru ned varmen.
Del brokkolien i mindre buketter, skrell stilken og kutt den i skiver. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid.
Dryss rekene og gressløken over retten.
Fun fact! Karri er ikke et krydder, men en blanding av blant annet gurkemeie, spisskummen og bukkehornskløver.
Vel bekomme!