Red curry-suppe med lyrfilet og gulrotstrimler, koriander og lime

Red curry-suppe med lyrfilet og gulrotstrimler, koriander og lime

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Olje
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 stor pakke
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
136 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
3 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en håndfull cashewnøtter, kan du riste dem i en tørr stekepanne på middels høy varme, og drysse dem over maten ved servering!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje og 2 ts av currypasten. Stek blandingen i 1–2 minutter, og rør inn kokosmelken. Smak eventuelt til med mer av currypasten.
Finhakk korianderen, og kutt limen i båter.
Varm multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Skyll og tørk fisken, og skjær den i terninger. Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne strimler. Ha fisken og gulrotstimlene i suppen, og la suppen småkoke i 3–4 minutter.
Strø korianderen over suppen ved servering, og server limen til retten.
Fun fact! Lyren hører til i torskefamilien. Den er mager, og samtidig en god kilde til protein.
Vel bekomme!