Brennende kjærlighet med bratwurst, brokkoli, honningglaserte rødbeter og sennep
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
1600 g
Helmelk
5 dl
Minipurreløk
1 stk
Bratwurst
700 g
Bratwurst
400 g
Gul løk
1 stk
Rødbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Brokkoli
2 stk
Grov sennep
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sennepen inn i potetmosen for mer smak og fylde.
Del purreløken i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Skyll mandelpotetene og kutt dem i to. Kok potetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Tilsett purreløken de siste 5 minuttene av koketiden.
Skrell og kutt løken i skiver. Skrell rødbetene og kutt dem i terninger. Skjær pølsene i biter.
Kutt brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 4–5 minutter.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødbetene i 3–4 minutter. Tilsett 1 ss smør og 1 ss honning, og stek videre i ca. 10 minutter, eller til rødbetene er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett pølsebitene og stek videre i 4–5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Sil vannet av potetene og purreløken, ha det tilbake i kjelen, og mos det hele sammen med 3 ss smør. Spe på med 4 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Server sennepen til retten.
Vel bekomme!