Wok med kjøttdeig, pak choy, sitrongress og gulrøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Bløtdyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
400 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Minisjampinjong
200 g
Pak choy
2 stk
Sitrongress
2 stk
Kjøttdeig
850 g
Woksaus med sitrongress
2 pakke
Koriander og kruspersille
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 16 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 3 g
- Protein:
- 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fersk chili, chiliflakes eller chilipulver i retten for en mer spicy smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Skrell gulrøttene, del dem i to på langs, og kutt dem i skiver på skrå. Rens soppen for jord og del hver sopp i to. Skyll pak choyene og kutt dem i strimler. Knus sitrongresset med flatsiden av en kniv og del hvert sitrongress i to.
Varm opp en stor steke- eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter. Tilsett hvitløken, gulrøttene, soppen og sitrongresset og stek videre i 2–3 minutter. Ha i woksausen, 1 dl vann og pak choyene, kok opp, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Ta ut sitrongresset før servering.
Grovhakk korianderen fra urtepakken. Topp retten med korianderen ved servering.
Fun fact! Wok, kantonesisk for gryte, refererer til en dyp, krummet stekepanne som brukes mye i Kina.
Vel bekomme!