Sitrusstrekt laks i tortilla med hjemmelaget kålsalat og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Syltet ingefær
1 pakke
Koriander og kruspersille
½ pakke
Finsnittet rødkål
200 g
Finsnittet hodekål
250 g
Laksefilet
650 g
Sitruskrydder
2 pakke
Fullkornstortillaer
12 stk
Curry- og mangodressing
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tortillaene kan også varmes enkeltvis i en tørr stekepanne på høy varme, i 5–6 sekunder på hver side.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok opp 1 dl eddik, 1 ½ dl sukker og 2 dl vann i en kjele. Har du ikke eddik 7 %, kan du bruke en annen type eddik.
Sil laken av ingefæren. Kutt ingefæren i strimler, og grovhakk kruspersillen fra urtepakken. Bland persillen, ingefæren, rødkålen og hodekålen i en serveringsskål, og vend inn eddiklaken fra punkt 2. Smak til med salt og pepper.
Skjær laksen i strimler, og vend strimlene i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek fisken i 2–3 minutter.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Fyll tortillaene med laksen, kålsalaten og curry- og mangodressingen.
Vel bekomme!